Solidaritate în comunitate

Solidaritate în comunitate
Photo by Matthew Waring / Unsplash

În contextul pandemiei cu Co-vid19, Asociația Civis Mogoşoaia în colaborare cu Asociația Greenitiative, lansează proiectul Solidaritate în comunitatea Mogoşoaia, o inițiativă voluntară prin care dorim să venim în întâmpinarea nevoilor celor care se confruntă cu mari dificultăți în urma măsurilor luate de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului. Scopul proiectului este unul de solidaritate comunitară.

Grupul țintă

Persoane care se află în situația de izolare la domiciliu, care nu se pot deplasa, familiilor nevoiaşe, persoanelor vârstnice şi vulnerabile şi celor care din alte motive se confruntă cu mari dificultăți în această perioadă.


Activităţile proiectului sunt următoarele:

1. Formarea unui grup de sprijin comunitar alcătuit din:

  • Voluntari pentru cumpărături, care să meargă la cumpărături în condiții de siguranță pentru persoanele care nu se pot deplasa, se află în izolare sau în categorie de risc. Voluntarii vor prelua comenzile telefonic, în funcție de disponibilitate, vor merge la cumpărături şi vor livra la uşa persoanelor cumpărăturile, evitând contactul direct cu acestea. Transportul şi logistica sunt gratuite, se achită doar bonul de cumpărături cash în plic sigilat lăsat la uşă sau în contul asociației. Nu există un interval fix pentru livrarea cumpărăturilor, ținând cont că aceste acțiuni depind foarte mult de numărul de voluntari care pot prelua comenzi şi de disponibilitatea acestora de timp şi de deplasare. Cumpărăturile se fac exclusiv pentru persoane vârstnice sau nedeplasabile. Nu se vor livra țigări sau alcool.
  • Voluntari pentru livrare. Pachetele de alimente vor fi livrate, în condiții de siguranță, de voluntari la familiile nevoiaşe la uşă.

2. Asigurarea disponibilității la un numărul de telefon dedicat - 0748646422 - pentru ca cei care au nevoie de ajutor şi nu îl primesc din partea autorităților locale să poată apela în intervalul 9 -18.

3. Campanie de strâns donații în bani în contul asociației pentru achiziționarea de alimente pentru familii şi persoane nevoiaşe. Se întocmeşte o listă cu alimente necesare de bază, pentru fiecare familie şi se fac comenzi online sau direct în magazin. Asigurăm transparența cheltuielilor din donații. Pentru donații: Asociația Civis Mogoşoaia, cont RO41BRDE445SV42369904450 deschis la BRD, la detaliile de plată se va menționa "Donație Solidaritate in comunitate".

Parteneri ai proiectului: Asociația Greenitiative

Durata proiectului: Proiectul a început în luna martie 2020 şi va continua până la finalul pandemiei.

Bugetul proiectului: Proiectul se bazează exclusiv pe banii primiți din donații şi pe voluntariat.

Avem nevoie de VOLUNTARI!

Dacă vrei să te alături şi să dai o mână de ajutor, scrie-ne la contact@civismogosoaia.ro sau sună la numărul de telefon dedicat - 0748646422.